Cart New Account Login

HomeAbout usProductsSupportForumsBlogCustomer Service


Please accept the use of cookies on our site

At PEmicro we use web browser cookies in order to provide you with an enhanced experience and in order to be able to do things like shopping cart processing and identify you when you login to our website.

Click here to accept



search inside this forum
search inside all forums
USB Multilink Drivers 12.3 Failing to Start
Dane B. Oct 18, 2016 at 11:32 AM (11:32 hours)
Staff: Kevin M.

  • I recently installed and upgraded the latest driver for the MultiLink Universal (version 12.3) and the device now fails to start. The old drivers 11.7 were working just fine recently until a "licensing issue" recommended me to update them. 

    System: Windows 10 x64

    USB Multilink 2.0 Error Event:

    Device USB\VID_1357&PID_0503\PE5657402 had a problem starting.

    Driver Name: oem33.inf
    Class Guid: {c671678c-82c1-43f3-d700-0049433e9a4b}
    Service: WinDriver6
    Lower Filters:
    Upper Filters:
    Problem: 0x34
    Problem Status: 0xC0000428

    WinDriver Error Event:

    Device ROOT\JUNGO\0000 had a problem starting.

    Driver Name: oem22.inf
    Class Guid: {c671678c-82c1-43f3-d700-0049433e9a4b}
    Service: WinDriver6
    Lower Filters:
    Upper Filters:
    Problem: 0x34
    Problem Status: 0xC0000428




    Comments

  • Here's the log file as well

    PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.log:

    WDREG utility v12.0.0. Build Aug 12 2015 09:50:20
    Log from Tue Oct 18 10:12:13 2016

    Command line: C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\wdreg_gui.exe -inf C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\windrvr6.inf -log C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.log install

    Processing HWID *WINDRVR6
    Installing a signed driver package for *WINDRVR6
    CM_Get_DevNode_Status ret value 0, status 180200b, problem 0
    LOG ok: 1, ENTER: DriverPackageInstallA
    LOG ok: 1, ENTER: DriverPackageInstallW
    LOG ok: 1, Looking for Model Section [DeviceList.NTamd64]...
    LOG ok: 1, Installing INF file 'C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\windrvr6.inf' (Plug and Play).
    LOG ok: 1, Looking for Model Section [DeviceList.NTamd64]...
    LOG ok: 1, Installing devices with Id "*WINDRVR6" using INF "C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\windrvr6.inf_amd64_d1dd1cd0ee082433\windrvr6.inf".
    LOG ok: 1, ENTER UpdateDriverForPlugAndPlayDevices...
    LOG ok: 0, RETURN UpdateDriverForPlugAndPlayDevices.
    LOG ok: 1, Installation was successful.
    LOG ok: 0, Install completed
    LOG ok: 1, RETURN: DriverPackageInstallW (0x0)
    LOG ok: 1, RETURN: DriverPackageInstallA (0x0)
    difx_install_preinstall_inf: err 0, last event 0, last error 0. SUCCESS
    install: completed successfully
    Please reboot the computer in order to complete the action
    STATUS_REBOOT_REQUIRED

    WDREG utility v12.0.0. Build Aug 12 2015 09:50:20
    Log from Tue Oct 18 10:12:14 2016

    Command line: C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\wdreg_gui.exe -inf C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.inf -log C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.log install

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0503
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0503
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0503): does not exist and is not configured. Pre-installing.
    LOG ok: 1, ENTER: DriverPackagePreinstallA
    LOG ok: 1, ENTER: DriverPackagePreinstallW
    LOG ok: 0, C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.inf is preinstalled.
    LOG ok: 1, RETURN: DriverPackagePreinstallW (0x0)
    LOG ok: 1, RETURN: DriverPackagePreinstallA (0x0)
    difx_install_preinstall_inf: err 0, last event 0, last error 0. SUCCESS

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0001
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0001
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0001): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0089&Mi_02
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0089&Mi_02
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0089&Mi_02): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0504&Mi_01
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0504&Mi_01
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0504&Mi_01): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0504&Mi_00
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0504&Mi_00
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0504&Mi_00): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_15A2&PID_0042&Mi_01
    Installing a signed driver package for USB\VID_15A2&PID_0042&Mi_01
    Device node (hwid:USB\VID_15A2&PID_0042&Mi_01): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_15A2&PID_0058&Mi_01
    Installing a signed driver package for USB\VID_15A2&PID_0058&Mi_01
    Device node (hwid:USB\VID_15A2&PID_0058&Mi_01): does not exist and is not configured. Pre-installing.
    install: completed successfully
    STATUS_SUCCESS

  • Dane,

    Are you using Windows 10 64 bit anniversary edition (16.07) ?

    Best,

    Kevin

  • Yes. Windows 10 64-bit Enterprise Version 1607

  • Dane,

    This is a known issue, try turning secure boot of in the bios. We are working for a permanent solution to this problem.

    • Thanks Kevin, that solved the issue!

    • Hey Kevin, did you find a permanent solution in place of disabling secure boot?

  • Yes,

    The latest drivers resolve this issue.

    http://www.pemicro.com/downloads/download_file.cfm?download_id=53

Add comment


   Want to comment? Please login or create a new PEMicro account.







© 2018 P&E Microcomputer Systems Inc.
Website Terms of Use and Sales Agreement