Cart New Account Login

HomeAbout usProductsSupportForumsBlogCustomer Service

search inside this forum
USB Multilink Drivers 12.3 Failing to Start
Dane B. Oct 18, 2016 at 11:32 AM (11:32 hours)
Staff: Kevin M.

  • I recently installed and upgraded the latest driver for the MultiLink Universal (version 12.3) and the device now fails to start. The old drivers 11.7 were working just fine recently until a "licensing issue" recommended me to update them. 

    System: Windows 10 x64

    USB Multilink 2.0 Error Event:

    Device USB\VID_1357&PID_0503\PE5657402 had a problem starting.

    Driver Name: oem33.inf
    Class Guid: {c671678c-82c1-43f3-d700-0049433e9a4b}
    Service: WinDriver6
    Lower Filters:
    Upper Filters:
    Problem: 0x34
    Problem Status: 0xC0000428

    WinDriver Error Event:

    Device ROOT\JUNGO\0000 had a problem starting.

    Driver Name: oem22.inf
    Class Guid: {c671678c-82c1-43f3-d700-0049433e9a4b}
    Service: WinDriver6
    Lower Filters:
    Upper Filters:
    Problem: 0x34
    Problem Status: 0xC0000428




    Comments

  • Here's the log file as well

    PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.log:

    WDREG utility v12.0.0. Build Aug 12 2015 09:50:20
    Log from Tue Oct 18 10:12:13 2016

    Command line: C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\wdreg_gui.exe -inf C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\windrvr6.inf -log C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.log install

    Processing HWID *WINDRVR6
    Installing a signed driver package for *WINDRVR6
    CM_Get_DevNode_Status ret value 0, status 180200b, problem 0
    LOG ok: 1, ENTER: DriverPackageInstallA
    LOG ok: 1, ENTER: DriverPackageInstallW
    LOG ok: 1, Looking for Model Section [DeviceList.NTamd64]...
    LOG ok: 1, Installing INF file 'C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\windrvr6.inf' (Plug and Play).
    LOG ok: 1, Looking for Model Section [DeviceList.NTamd64]...
    LOG ok: 1, Installing devices with Id "*WINDRVR6" using INF "C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\windrvr6.inf_amd64_d1dd1cd0ee082433\windrvr6.inf".
    LOG ok: 1, ENTER UpdateDriverForPlugAndPlayDevices...
    LOG ok: 0, RETURN UpdateDriverForPlugAndPlayDevices.
    LOG ok: 1, Installation was successful.
    LOG ok: 0, Install completed
    LOG ok: 1, RETURN: DriverPackageInstallW (0x0)
    LOG ok: 1, RETURN: DriverPackageInstallA (0x0)
    difx_install_preinstall_inf: err 0, last event 0, last error 0. SUCCESS
    install: completed successfully
    Please reboot the computer in order to complete the action
    STATUS_REBOOT_REQUIRED

    WDREG utility v12.0.0. Build Aug 12 2015 09:50:20
    Log from Tue Oct 18 10:12:14 2016

    Command line: C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\wdreg_gui.exe -inf C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.inf -log C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.log install

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0503
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0503
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0503): does not exist and is not configured. Pre-installing.
    LOG ok: 1, ENTER: DriverPackagePreinstallA
    LOG ok: 1, ENTER: DriverPackagePreinstallW
    LOG ok: 0, C:\PEMicro\PEDrivers\Drivers_12_3_0\windriver\pe_winusb_interface.inf is preinstalled.
    LOG ok: 1, RETURN: DriverPackagePreinstallW (0x0)
    LOG ok: 1, RETURN: DriverPackagePreinstallA (0x0)
    difx_install_preinstall_inf: err 0, last event 0, last error 0. SUCCESS

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0001
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0001
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0001): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0089&Mi_02
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0089&Mi_02
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0089&Mi_02): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0504&Mi_01
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0504&Mi_01
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0504&Mi_01): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_1357&PID_0504&Mi_00
    Installing a signed driver package for USB\VID_1357&PID_0504&Mi_00
    Device node (hwid:USB\VID_1357&PID_0504&Mi_00): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_15A2&PID_0042&Mi_01
    Installing a signed driver package for USB\VID_15A2&PID_0042&Mi_01
    Device node (hwid:USB\VID_15A2&PID_0042&Mi_01): does not exist and is not configured. Pre-installing.

    Processing HWID USB\VID_15A2&PID_0058&Mi_01
    Installing a signed driver package for USB\VID_15A2&PID_0058&Mi_01
    Device node (hwid:USB\VID_15A2&PID_0058&Mi_01): does not exist and is not configured. Pre-installing.
    install: completed successfully
    STATUS_SUCCESS

  • Dane,

    Are you using Windows 10 64 bit anniversary edition (16.07) ?

    Best,

    Kevin

  • Yes. Windows 10 64-bit Enterprise Version 1607

  • Dane,

    This is a known issue, try turning secure boot of in the bios. We are working for a permanent solution to this problem.

    • Thanks Kevin, that solved the issue!

    • Hey Kevin, did you find a permanent solution in place of disabling secure boot?

  • Yes,

    The latest drivers resolve this issue.

    http://www.pemicro.com/downloads/download_file.cfm?download_id=53

Add comment


   Want to comment? Please login or create a new PEMicro account.







© 2017 P&E Microcomputer Systems Inc.
Website Terms of Use and Sales Agreement